Zile Pekmezi Tarifi

Bu pekmezinin yapımında genel olarak presleme yöntemi kullanılmaktadır. Herkes tarafından yapılamayan bu pekmezi, bu alanda tecrübeli kişilerin yanında yapmak daha uygun olacaktır.

-Bu pekmezi yapmak için ilk olarak üzümleri hazırlamalı ve herhangi bir kap içerisinde üzümlerin suyunu sıkmalısınız.

-Ardından üzümde kalan parçaları pres yöntemleriyle iyice sıkarak, üzümün tüm suyunu çıkarmalısınız.

-Elde etmiş olduğunuz üzüm suyunu, Zile ilçesine özgün olan pekmez toprağı ile karıştırmalısınız.

-Yapmış olduğunuz bu karışımı bir tencere koyun ve kaynatmaya başlayın. Kaynatma işlemi esnasında sık sık tencere üzerinde oluşan köpüğü alın.

-Kaynama işlemi ile birlikte malzemeleriniz yavaş yavaş pekmez haline gelmeye başlayacaktır. Bu pekmez kahverengi ve sıvı halde olacaktır.

-Bu pekmezi elde etmek için en önemli aşama ise pekmeze miktarına uygun olarak yumurta eklemektir. Bunun için 50 kilo kadar pekmeze 10 yumurta olacak şekilde ekleme yapabilirsiniz.

-Ayrıca 10 tane yumurtaya da 300 gram kadar pudra şekeri eklemeniz gerekmektedir.

-Bu işlem sonrasında tahta kaşık yardımıyla pekmezi yavaş bir şekilde çırpın. Beyazlaşmaya başlayan pekmezini bir miktar daha çırparak tüketilmeye hazır hale getirin. Afiyet olsun. İngilizce makale için tıklayınız


Zile Pekmezi Tarifi” için bir yanıt

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s