web sitesi hangi blok ve kaç numaralı dairede oturuyorsun?

web sitesi

Web Sitesi Hangi Blok Ve Kaç Numaralı Dairede Oturuyorsun?

Günde kaç tane web sitesi ziyaret ediyorsunuz? Bunlardan hangilerini daha çok seviyorsunuz? Peki bu web sitelerine iş, araştırma, parasal destek, ya da sadece zevk için mi giriyorsunuz? Her yıl 10 milyonun üzerinde web sitesi yayınlanmaktadır. Bu sizi hem heyecanlandırıyor hem de kendinize ait bir web site yayınlama konusunda harekete geçiriyor demi? Web sitesi sahibi olmak için hiçbir testi geçmek zorunda değilsin ya da hiçbir izine veya uygulamaya ihtiyacınız yok. Eğer bir amacınız, bir fikriniz ya da içinizde bir kıvılcım varsa, internette kendinize ait bir yaparsınız. Tasarım ve içerik desteği alarak web site işinin çoğunu yapabilirsiniz. Ama web sitenizin internette yer almasını istiyorsanız işte o zaman bir desteğe ihtiyacınız vardır. Bu makale web site hosting konusunda süreçleri anlatmaktadır.

Birçoğumuz evdeki bilgisayarlarımızdan internet servis sağlayıcılarını(ISS) kullanarak internete bağlanırız. İnternet servis sağlayıcıları bünyesindeki web sitelerine dolayısıyla internete girmeni sağlarlar. Fakat bütün bu web siteleri internette nerede bulunuyorlar? Onlar yer altında bir yerlerde mi ya da bir noktadalar mı? Tam olarak öyle değil.

-İnternet ya da geniş dünya webi, içerisinde paylaşılan, depolanan, postalanan, değiştirilen ve güncellenen bilgileri barındıran küresel ağlı bilgisayarlardır. -Kolay bir tanım yapacak olursak: İçerisinde görsel, video, yazı gibi içerikleri olan web sitelerini barındıran sofistike bilgisayarlar vardır. Bunlar ülkeler arasında ve tüm dünyada bağlantılı haldedir. Bütün bu web siteleri bu bilgisayarlara yüklenmiştir. İşte buna web server denir. -Bu serverlar(sağlayıcılar) sizin veya bir başkasının internetteki istek ve aktivitelerini işler. -Bu serverlar web sitelerine bir alan verir. Yani bir ev verir. Örneğin; bir dükkan açıp bazı ürünler satmak istiyorsunuz. İlk önce gider bir dükkan kiralarsınız emlakçıdan. Sonra buraya tabela yaptırırsınız. Ürünlerinizi getirir yerleştirirsiniz. Belgeleriniz ve fotoğraflarınız varsa duvarınıza asarsınız. Sonra resmi işleri yaparsınız. İşte hosting ya da host da böyledir. Server da bir yer kiralarsınız aylık ya da yıllık olarak. Sonra web sitenizi yani dükkanınızı açarsınız. Tüm bilgilerinizi web sitenize atarsınız.

İyi Bir Host yönetilebilir hosting servisleri ile, wen serverları hem web sitelerinin kurulmasını hem de çalışmasını sağlamaktadır. Web hosting; web site yönetimi, domain ismi, e-posta servisleri, e-ticaret servisleri, pazarlama ve daha fazlası olarak sıralanan hizmetleri içine almaktadır. Serverlar pahalıdırlar ve karmaşık ve her zaman değişen teknolojilerdir. web site hosting olmadan, bu serverları güncel tutmak için bu serverlara bir ton para ödersiniz. Yüzlerce ve hatta binlerce serveri olan web hostingler vardır ve bunlar bir sürü web sitesine ev sahipliği sağlamaktadır yani hosting vermektedir. biraz araştırma yaparak en bir sürü web hosting sağlayıcısını bulabilirsiniz.

Hosting Fiyatı. web hosting için para ödemek zorundasınız. Ödeyeceğiniz miktar web sitenizin kullanımına göre değişir. Yani siz web siteniz üzerinden bir mal ya da hizmet satıyorsanız, web sitesinde gitar dersleri veren bir kişye göre daha fazla web hosting ücreti ödersiniz. Ayrıca seçtiğiniz web hostingin seviyeside ücretlendirmede değişimlere yol açar. Hosting hizmetlerinin de, paylaşılan hostingler, gerçek özel(kişiye özel) hostingler, özel hostingler gibi türleri bulunmaktır. Paylaşılan hostingler esnektirler ve en çok talep gören hostingtir. diğer iki hosting çeşidi hem zahmetli hemde masraflıdır.

Paylaşılan Hosting. Paylaşılan hostingler(paylaşılan barındırma) en çok talep gören hosting paketidir. bazı firmalar ücretsiz hosting bile verirler. Fakat paylaşılan hostingler sıklıkla sınırlı alan ve sınırlı garanti verirler. Paylaşılan hostinglerde server bir sürü parçalara bölünür ve kiralanmak için bekletilir. Bu bölümler, sunucu kaynaklarını ilk önce verilen hizmetlerle paylaşır. Bunun anlamı, paylaşılan barındırma makul olmasına rağmen, sunucu üzerindeki bir bölüm tüm kaynaklardan istifade ediyorsa güvenilmez olabilir. Ayrıca, paylaşılan barındırma sunucunun özelleştirilmesine ve özel yazılım çalıştırılmasına izin vermeyebilir. Çoğu durumda, sunulan tek yazılım seçeneği bir Microsoft işletim sistemi (OS) ve bir Mozilla OS arasında bulunur. Paylaşılan barındırma, kişisel web siteleri veya çok fazla trafik alması beklenmeyen web siteleri için en iyisidir. İş dünyası web siteleri, paylaşılan barındırma yoluyla bulunmayan özellikleri gerektirebilir ve sunucunun güvenliği her bir bölüm için özel olmadığı için bazı riskler taşıyabilir. Buna ek olarak, ucuz ve ücretsiz paylaşılan bazı hosting planları, kullanıcıları reklamları kabul etmeye ya da paylaşılabilecek verilerin miktarını kısıtlamaya zorlayabilir ve bu da web sitesinin kendi sunucusundan bağımsızlığını sınırlar.

VPS Hosting. VPS hosting barındırma paylaşımının bir adım ötesindedir. VPS sunucuları hala bölünmeler arasında tek bir sunucunun kaynaklarını bölmekle birlikte, her bölüm için maksimum kaynak miktarını önceden tanımlanmıştır. Buna ek olarak, bir VPS, her bir bölümün diğer bölümleri etkilemeden farklı bir işletim sistemi veya başka bir yazılım çalıştırmasına izin verir. VPS’nin en büyük avantajları paylaşılan barındırma üzerinde ek esneklik sağlaması, barındırılan hosting ile karşılaştırıldığında uygun fiyatlı olması ve kaynakların kullanılabilirliğinin garantilenmesidir. VPS’nin dezavantajları isse, bir kullanıcının sunucular hakkında bazı teknik bilgilere sahip olmasını gerektiriyor. VPS hosting iş web siteleri ve yoğun trafikli web siteleri için en iyisidir. Paylaşılan barındırma üzerinde güvenlik geliştirilebilir ve tescilli iş yazılımı VPS’ye yüklenebilir. Her ne amaçla, bir VPS, donanım paylaşılmış olmasına rağmen özel bir sunucudur.

Özel hosting. Dedicated(birine adanmış, özel) hosting mevcut hostinglerin en güçlü türüdür. Müşterilerin sunucularını kendilerine kiralamalarına izin verir. Tek bir istemciden başka başka bir web sitesinde barındırılan başka bir web sitesi yoktur ve kullanıcı, işlemci gücü, bellek ve bant genişliği de dahil olmak üzere sunucunun kaynaklarına tam erişime sahiptir. Adanmış barındırma(dedicaated hosting) için iki temel eksi nokta vardır, en pahalı hosting paketi olması ve teknik uzmanlığın büyük bir gereklilik olmasıdır. Ancak, özel hosting sunan çoğu şirket ek bir ücret karşılığında sunucuyu yönetir. Dedicated hosting, büyük işletmeler, kurumsal yazılımlar veya ayrı bir donanım tarafından sağlanan ek gizlilik ve güvenlik isteyenler için mükemmel bir çözümdür. Kapsamlı özelleştirme gerektiren işletmeler veya kişiler, ayrılmış barındırma çalışmak isteyeceklerdir. Bir işletmenin BT personeli, sanal kontrol paneli aracılığıyla adanmış bir sunucuya tam erişime sahiptir, ancak yönetilen barındırma özelliğine sahip bir sunucu aslında tam zamanlı bir BT personelini kullanmaktan daha uygun olabilir. Teşekkürler. Kıvır Düzen

anahtar kelimeler ve metatag: en iyi hosting firması ekşi, en iyi hosting firmaları türkiye 2018, en iyi hosting firmaları türkiye 2017, en iyi hosting firmaları 2017, en iyi türk hosting firmaları 2017, en iyi hosting firması 2017, hosting firması tavsiye, türkiyenin en iyi hosting firmaları, web hosting, free hosting, hosting nedir, hosting fiyatları, en ucuz hosting paketleri, sınırsız hosting fiyatları, isimtescil hosting, güzel hosting, Özel hosting. Dedicated(birine adanmış, daha uygun olabilir. Teşekkürler. Kıvır Düzen

Yorum bırakın